Recepty / Rychlé večeře / vegan
Začíná houbařská sezóna a moji kamarádi se mne ptali, jak si udělám smaženici, když nejím vajíčka….. a protože jsme v lese zatím nic nenašli (byť internet už je plný zaručených nálezů), koupila jsem hnědé žampiony, abych jim ukázala, že i bez vajíček to jde….

Kromě hub budete potřebovat cibuli, kurkumu, lahůdkové droždí, černou sůl a marinované (či uzené) tofu.

Cibulku nakrájejte na jemno – skvěle k tomu poslouží držák na cibuli.

Tofu rozmačkejte vidličkou, žampiony na plátky.

Na oleji nejdříve osmahněte cibulku, na ní přidejte houby a chvíli poduste. Poté přisypejte rozmačkané tofu, přidejte kurkumu, černou sůl a lahůdkové droždí. Dle chuti ještě opepřete.

Poměr hub a tofu je individuální, tady jsem měla poměr tak 1:1, což je dost, tofu může být mnohem méně než hub.

Můžete podávat s pečivem, ale je to skvělé i s brambory.

A pokud vám směs zbude, můžete ji dát do toustů.

A zapéct v kontaktním grilu.

Dobrou chuť a šťastný „lov“, pokud se vypravíte s košíkem do lesa…..



