Domácí pekárna / Recepty / vegan
Stále zpracovávám dýně a tenhle recept nešlo nevyzkoušet. Lehce jsem ho zveganizovala a myslím, že je skvělý a určitě ho také zkuste….
600 g špaldové hladké mouky
kostička droždí
1 lžička třtinového cukru
400 – 600 ml tekuté části – tj. rozmačkaná dýně a voda
1 vrchovatá lžička soli
2 hrsti vlašských ořechů
2 hrsti dýňového semínka
slaná voda na potření
Edit: tekutou složku přidávejte postupně, každá mouka má jinou savost, takže hlídejte, aby to stále bylo těsto a nezměnilo se vám to na bláto (v tom případě musíte zase přidat mouku) 🙂

2/3 ořechů a semínek do těsta a zbytek na posypání…. těsto na koláč jsem odebrala ještě před přidáním ořechů a semínek.

Po vykynutí do forem – buď vyložte peč.papírem nebo vytřete olejem a vysypejte.

Slaný koláč je něco jako pizza, ale budeme tomu říkat koláč 🙂


Chléb potřeme slanou vodou a posypeme semínky.


Pečeme na 200°C cca 25 minut koláč a 35 minut chléb – uděláme test špejlí. Forma je Lamart, ale teď jsem koukala na Mall.cz, že je vyprodaná.

Hotový koláč… ve videu najdete i tip na jeho ohřívání 🙂


Chléb byl také luxusní.

Konečně jsem mohla vyzkoušet svůj nový nůž na pečivo od Bonami.

Dobré chutnání a pokud vyzkoušíte, dejte vědět, zda vám také chutnal….




