Blog / Moučníky / vegan / Vlog
Dnešní vlog bude hlavně o jídle… tak to někdy u mne je…
Upečeme si společně velikonoční veganský dort. Ale také vyzkouším švédský salát z kedlubny a jablka… tedy zapomněla jsem křen, ale i tak byl dobrý… recept vám včera prozradila v Dámské jízdě moje kolegyně Mirka Nezvalová.

Ale hvězdou dne byl dort… základní korpusy – tj. hnědý a červený – jsem pekla z těchto surovin –
základ je stejný: 300 g špaldové hladké mouky, kypřící prášek, 175 g třtinového cukru, 53 g oleje, špetka soli – do hnědého jsem přidala 255 g rostlinného mléka a dvě lžíce kakaa a do červené 245 g šťávy z červené řepy (místo mléka).

Důležité je zpracování těsta – koukněte se do vlogu, ať víte jak na to….

Na náplň jsem použila šlehačku, nadrobený, seříznutý korpus, broskve a agar.

Dort jsem pekla na veganský piknik, který pořádá SpoS – Společný svět – najdete je i na Instagramu.

Dort chutnal, to jsem měla radost. Pikniky fungují tak, že každý něco uvaří nebo upeče a nabídne ostatním a tak máme možnost ochutnávat další veganská jídla… tentokrát se piknik konal v Horké vaně.

Nesešlo se nás mnoho a tak mi ještě kousek dortu zbyl a vezu ho dnes do Krumlova…

Mějte se krásně, v sobotu vlog nevyjde, ale v neděli se těšte na Krumlov a zase nějaké vaření a tvoření…




